Na 4 speeldagen Oudenaardse droogte, kon Lorenzo Heirwegh eindelijk nog eens scoren voor KSVO  N De Zitter  KSVO

Na de povere 1 op 12 ging KSVO op zoek naar eerherstel tegen de buren uit Dikkelvenne. De bezoekers doen het ook dit seizoen weer heel goed en staan net onder de top 5. KSVO kan mits een zege, haasje-over springen met zijn opponent en zo eindelijk de kaap van 30 punten halen.

Bij KSVO was Robin Van Wambeke uiteindelijk toch wedstrijdfit, waardoor dezelfde elf als vorige week aan de aftrap kwamen. Op de bank zaten Vandenborre, D’Hondt, Mézine en Martens. KSC Dikkelvenne had zijn vorige competitiematch reeds voor nieuwjaar gespeeld en had dus een weekje langer kunnen genieten van de winterstop. KSVO kon in de voorbije 4 wedstrijden geen enkele keer scoren en wou hier iets aan veranderen.

Droomstart voor KSVO, Dikkelvenne mist penalty

De bezoekers leken de studieronde over te slaan en trokken meteen naar voor. Jassim Mazzouz probeerde het uit een schuine hoek, doelman Verbrugge redde in hoekschop. Pas rond de 10de minuut stak KSVO voor het eerst de neus aan het venster en dat leverde meteen resultaat op. Heirwegh probeerde Cnudde in de zestienmeter te bereiken, maar de bal kwam uiteindelijk tot bij Van Meenen, wiens schot werd afgeblokt. De aanval kreeg meteen een vervolg, toen Mestdagh de bal recupereerde en een voorzet gaf naar de eerste paal, waar Heirwegh de bal binnen frommelde: 1-0 en na ruim 360 minuten droogte eindelijk nog eens een Oudenaards doelpunt! De vroege voorsprong veranderde niets aan het spelbeeld, want vooral Jassim, de jongste van de broertjes Mazzouz, heerste op het middenveld. Broer Nasseredine probeerde het uit de 2de lijn, niet zo ver over het doel van Verbrugge. Dikkelvenne kreeg het eerste halfuur een handvol hoekschoppen, maar kon daar aanvankelijk geen gevaar uit putten. Een poging van Gordts zeilde naast de kooi van Verbrugge. KSVO kwam er maar niet uit en halverwege de eerste helft moest Van Wambeke aan de noodrem hangen. De strafschop werd echter door Van Vaerenbergh tegen de paal getrapt. Dezelfde speler trapte de rebound binnen, wat natuurlijk niet mag, omdat geen enkele andere speler de bal had geraakt. Het feestje ging dus niet door voor Dikkelvenne. Uitstel is geen afstel, want enkele minuten later kwamen de bezoekers toch nog langszij. Een kopbal werd nog op de lijn gekeerd, maar uit de daaropvolgende hoekschop, kopte Nasseredine Mazzouz de bal voorbij de kansloze Verbrugge in doel. De 1-1 was op dat moment zeker verdiend. KSVO regeerde nu toch. Cnudde kreeg de ruimte in het half maantje, draaide zich vrij, maar zijn schot ging naast. Aan de overkant toverde Jassim Mazzouz een knappe actie uit zijn hoed. Zijn plaatsbal ging maar net over doel. De laatste kans kwam van de voet van Van Meenen. Victor kreeg de ruimte en haalde uit. Zijn lage schuiver vormde echter geen probleem voor doelman Beernaert. KSVO mocht niet mopperen met de 1-1 ruststand.

Het venijn zat bijna in de staart

Stefan Leleu moest aan de rust noodgedwongen wijzigen, want van Herreweghe had pijn aan de enkel. Hij werd vervangen door D’Hondt. Die 2de helft bracht hetzelfde spelbeeld, maar het was lang wachten op doelgevaar. Ook nu kreeg Dikkelvenne een resem hoekschoppen, maar dat leverde geen gevaar op. Aan de overkant profiteerde KSVO bijna van balverlies op het bezoekende middenveld. Cnudde gaf de bal tot bij Heirwegh, maar diens schot werd afgeblokt in hoekschop. Halverwege de 2de helft vielen er dan toch kansen uit de ijskoude Oudenaardse lucht. Spileers keerde op de doellijn een schot van De Man en aan de overkant draaide Heirwegh een vrije trap nipt naast de kruising.
In de slotfase leken beide ploegen toch niet tevreden met een gelijkspel. Dikkelvenne speelde de Oudenaardse verdediging tureluurs, maar de scherp aangesneden voorzet van De Man ging langs de verkeerde kant van de paal buiten. Aan de overkant miste doelman Beernaert half de interceptie op een hoge voorzet. De bal kwam voor de voeten van De Buysscher, die meteen snoeihard uithaalde, maar ook dit schot werd door een verdediger van de lijn gekeerd. De hierop volgende hoekschop werd door de ingevallen Mézine aan de eerste paal ingekopt, maar ook deze doelpoging werd nog net voor de lijn gekeerd en belandde zo in de grijpgrage handen van doelman Beernaert. Even later was het aan de overkant alarmfase rood. In een enorme scrimmage voor het Oudenaardse doel, werd de bal liefst 3 keer voor de lijn afgeblokt door de Oudenaardse verdediging. Gordts kreeg nog een reuzenkans, toen hij een afvallende bal voor de voet kreeg maar hij trapte vanuit een kansrijke positie hoog over. In de laatste minuten probeerde Dikkelvenne het nog met powerplay, maar Verbrugge heerste in het luchtruim.

KSVO won een punt, Dikkelvenne verloor er twee.

Zo eindigde deze spannende derby op een 1-1 gelijkspel en daar was vooral de thuisploeg heel gelukkig mee. Trainer Leleu had geen enkele moeite om dat achteraf op de persconferentie toe te geven. Trainer Lieven Gevaert was heel tevreden over het geleverde spel, maar minder met het resultaat. Voor hem verloor zijn ploeg vandaag 2 punten.
Beide trainers waren het er ook roerend mee eens, dat de erbarmelijke staat van de grasmat geen aanleiding gaf tot goed combinatievoetbal.
Volgende week trekt KSVO naar RFC Wetteren, dat sinds de trainerswissel duidelijk op het juiste spoor zit. KSVO zal dat moeten doen zonder Van Herreweghe, die zijn 3de gele kaart pakte van de goed leidende ref Lauren Cools.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe (45’ D’Hondt), Spileers, Jourquin, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke (90’ Martens), Cnudde (82’ Mézine), Van Meenen (66’ Vandenborre), Heirwegh en De Buysscher

KSC Dikkelvenne: Beernaert, Gordts, Verheuge, De Smet, De Schryver, Deceuninck, Seurynck, Jassim Mazzouz (86’ Van Den Meersch), Nasseredine Mazzouz, Van Vaerenbergh en De Man (87’ Salouani)

Doelpunten:

11’ 1-0 Heirwegh
34’ 1-1 Nasseredine Mazzouz

Gele kaarten:

Van Herreweghe, Jourquin (KSVO), Gordts (KSCD)

Wedstrijdleiding: Ref.: Lauren Cools; AR1: Fabian De Vriendt; AR2: Geert Wydaeghe